Poopeek

Vytvoření profilu

Kvalitní profil je základem úspěchu v Poopeeku. V přiložených blogových příspěvcích naleznete podrobné návody s doporučeními, tipy & triky, jak stvořit kvalitní a přehledný profil. Parametry označené hvězdičkou jsou povinné. Vhodné je též vložení Youtube videa, aby byl Váš profil identifikovatelný na první pohled. Postupujte následovně:

  • vytvořte si profil
  • vložte dokumenty, fakturační údaje
  • vložte grafické podklady

Jakmile budou vloženy všechny povinné položky, můžete začít obchodovat. V případě, že se Vám nedaří vložit některé digitální materiály, postupujte dle instrukcí ve FAQ (frequently asked questions), popřípadě kontaktujet naši podporu na Facebooku nebo emailu info@poopeek.com.

Související příspěvky na blogu

Často kladené otázky

  • Jsou moje osobní údaje, které zadám na Vašem webu, v bezpečí?

    Poopeek s.r.o dle platných předpisů ČR jakožto i dle směrnic EU dodržuje zásady ochrany osobních údajů. Více informací o využití a ochraně Vašich údajů se dočtete v oficiálních Všeobecných Obchodních Podmínkách firmy Poopeek s.r.o a v Privacy Policy. Tyto dokumenty jsou k dispozici na úvodní straně Poopeek.com
  • Proč musím zadávat fakturační údaje, když nemám firmu ani nejsem živnostník?

    Obchodování v Poopeeku oběma zúčastněným stranám poskytuje smlouvu generovanou na základě skutečností domluvených v průběhu vyjednávání. Součástí této smlouvy jsou i údaje o obou obchodujících.
  • Uvidí moje podmínky v nabídce i uživatelé, kteří nejsou registrovaní?

    Údaje, které jsou obsahem nabídky, jsou určeny výhradně registrovaným uživatelům Poopeek.com a nejsou tedy dostupné v rámci hypertextového vyhledávání. Uživatelé mimo Poopeek.com jsou schopni nalézt Vaši nabídku i bez registrace, ovšem bez konkrétních podmínek. Chápeme, že zveřejněné údaje mohou být pro některé uživatele citlivé, proto nejsou poskytovány uživatelům, kteří neprokážou svoji totožnost v rámci registrace v Poopeek.com
  • Nefunguje mi nahrávání dokumentů do profilu kapely.

    Je možné, že některé nástroje použité k vývoji aplikace neumožňují upload formátů souborů, které nejsou běžné. Máte-li s uploadem jakýkoliv problém, neváhejte kontaktovat naši podporu prostřednictvím chatu (messenger) či prostřednictvím dormuláře „Napište nám“ přímo v sekci Zákaznická podpora.
  • Kapelu už někdo zaregistroval a chci převzít starý účet

    Převzetí původního účtu provádíme na základě ověření telefonicky, či emailem. Napište nám prostřednictvím messengeru nebo kontaktního formuláře na webu. Vaši žádost vyřídíme do 3 pracovních dní.

Máte jinou otázku nebo problém?

Prozkoumejte podporu